VERITATS I MENTIDES DEL “BLACK FRIDAY”

VERITATS I MENTIDES DEL “BLACK FRIDAY”

La propera setmana del 22 al 29, es celebra la setmana del Black Friday. Com cada any, el Black Friday, coincideix amb l’endemà del dia d’Acció de Gràcies als Estats Units.

Al igual que Halloween, el Black Friday, ha creuat l’oceà Atlàntic els últims temps per a instal·lar-se a les nostres llars, impulsat per l’interès dels grans magatzems en el nostre consum.

El seu nom no té cap relació amb els comerç d’esclaus com algunes fonts indiquen, sinó que es diu que més aviat deriva d’una expressió que utilitzaven els agents de trànsit estatunidencs per referir-se al caos a les carreteres que es vivia l’endemà del dia d’Acció de Gràcies (celebrat el quart dijous de novembre) on tothom tornava de les reunions familiars del dia abans.

Els comerços també notaven els efectes d’aquest divendres amb una caiguda notable de les seves ventes i, per això, van decidir abaixar el preu dels seus productes l’endemà del dia d’Acció de Gràcies, fet que s’acabaria convertint en el Black Friday.

Ara bé, cal anar en compte doncs ni tot són grans descomptes, ni tot són descomptes directes o rebaixes tal qual.

Tampoc tothom que posa la paraula “Black Friday” als seus aparadors realment està aplicant descomptes en tots els seus productes. Ni de bon tros.

Hi ha hagut alguns casos que han col·locat el famós cartell per fer descomptes en una mínima part dels productes o descomptes irrisoris de pocs cèntims. Fins i tot s’ha detectat que alguns grans magatzems eleven els preus dels seus productes uns dies abans per simular una inexistent baixada de preus.

Com sempre, recomanem tenir en compte els preus en dies normals i els preus del Black Friday i comparar diferents establiments per tenir una millor referència i no ser víctimes d’aquestes pràctiques fraudulentes.